2014. július 10., csütörtök

Egyszerű minta

Sziasztok!

Arra gondoltam, hogy ma mutatok Nektek egy nagyon egyszerűen díszített manikűrt, amit könnyű elkészíteni, csak egy kis türelem és egy órácska kell neki. Amihez szükségünk lesz, az egy fehér alaplakkra, három, négy vagy öt (ez a körmötök hosszúságától függ) különböző árnyalatú lakkra, valamint egy átlátszó fedőlakkra. A végeredmény így fog kinézni:


Kezdő lépésként vigyünk fel két réteg fehér lakkot a körmeinkre, majd várjuk meg, hogy ezek jól megszáradjanak, így elkerülhetjük, hogy a díszítés majd elmosódjon.
Ha ez megtörtént, akkor egy kisebb edénykébe öntsük ki az első választott árnyalatot és egy vékony ecset segítségével kezdjük el felfesteni a mintát. Kis ’v’ betűkhöz hasonló díszítést fessünk egymás mellé, lassan dolgozzunk, apró mozdulatokkal. Az ujjunkat és a kezünket is támasszuk meg, mert úgy nem lesz bizonytalan a festés, nem fog remegni a kezünk. Ha az első színnel végeztünk jöhet a következő. Én a rózsaszín lakkjaimból négy különböző árnyalatot választottam, de Ti más színt, illetve színeket is használhattok!
Ha megvan a minta, szintén várnunk kell, hogy megszáradjon, majd egy átlátszó réteggel be is fejezhetjük a manikűrt.


Remélem, tetszik Nektek ez a minta, és majd Ti is elkészítitek. Ha igen, akkor küldjetek Nekem képet az elkészült alkotásról itt Facebook-on!



Jó szórakozást!



1 megjegyzés: